Een onderwijsinstituut voor iedereen met talent op het gebied van dans, acteren en zang!

Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) is een onderwijsinstituut voor iedereen met talent. LMIPA richt zich op het drieluik van de performing arts: dans, acteren en zang.

Wij bieden drie opleidingsroutes: Hbo, Mbo en Vooropleiding. Onze Hbo-opleidingen bieden wij aan onder de vlag van de Hanzehogeschool. In samenwerking met het Noorderpoort verzorgen wij de opleiding Mbo Dansleider/Dans. Ook hebben wij een grote Vooropleiding voor kinderen vanaf groep 3 en een scout-afdeling, waar lessen kunnen worden gevolgd in dans, acteren en zang. De vooropleiding en de scout-afdeling (recreatie afdeling) vallen onder Stichting MIPA.

Lucia Marthas

LMIPA werd in 1983 door Lucia Marthas opgericht als een kleine particuliere balletschool met één studio in een voormalig woonhuis aan de Van Woustraat in Amsterdam. Vanaf het prille begin heeft LMIPA altijd een eigen koers gevaren. Het LMIPA is een instituut dat midden in het werkveld én de samenleving staat. Talent is waar het bij ons om gaat. Kortom:

“Waar Talent Excelleert”


Missie

Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts wil:

  • toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht sociaal-culturele achtergrond
  • betaalbaar zijn voor de deelnemers, ook voor minder draagkrachtige gezinnen
  • goed te renderen zijn, maar ook voor niet-doorstromers waardevol zijn.

Onderwijsvisie

LMIPA heeft ervoor gekozen om het gehele curriculum in te delen in treden in plaats van leerjaren. Alle treden bij elkaar vormen een trap. Hierdoor ontstaat er een volledig geïntegreerd en doorlopend opleidingstraject, vanaf de vroegste fase van de vooropleiding tot en met de toekomstige masteropleiding, zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

Organogram

Bekijk hier het organogram van LMIPA:

MIPA

Onze Mbo- en Hbo-opleidingen opereren in samenwerking met respectievelijk het Noorderpoort en de Hanzehogeschool in Groningen. De voortrajecten zijn gekoppeld aan onze stichting: Marthas Institute for Performing Arts. Klik op onderstaande button voor alle informatie over en  documenten van MIPA.

Marthas Talent Foundation

Ieder talent kan excelleren als de middelen toereikend zijn en de omgeving motiverend is. Om excelleren mogelijk te maken biedt de reguliere bekostiging van het onderwijs soms te weinig ruimte. Daarom werft Marthas Talent Foundation donaties om leerlingen en studenten een steuntje in de rug te kunnen bieden. Zij geeft financiële steun voor zowel individuele talenten als specifieke onderwijsprojecten die als doel hebben talent te laten excelleren.

De alumni van LMIPA

Bekijk hier wat onze alumni zijn gaan doen na de opleiding!

Ivo Chundro

Van Aida, Alladin, We Will Rock You, The Wild Party, Joseph, Sister Act, en Rent –  Ivo Chundro was erin te zien. We stelden hem een aantal vragen om jullie een kijkje te geven in zijn leven!

Lees verder »

Ciro Meulens

Dansen in videoclips, dansen bij evenementen, entertainen op cruiseschepen en nu te zien in de Disney musical ‘Aladdin’ in Hamburg. Dit is het leven van Ciro Meulens en we stelden hem een aantal vragen om een kijkje in zijn leven te krijgen!

Lees verder »

Jurre Geluk

Van verschillende musicals, fondsenwerving tot presenteren bij 101.TV: neem een kijkje in het leven van Jurre Geluk na Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Lees hier hoe hij de opleiding heeft ervaren en wat hij jou zou willen meegeven!

Lees verder »

Jesse-Li van Ouwerkerk

Fotoshoots, dansklussen, modeshows en commercials zijn helemaal in het straatje van Jesse-Li! We stelden haar een aantal vragen om te laten zien hoe het leven van een LMIPA-alumna eruit kan zien! 

Lees verder »