Maggy van den Heuvel

Maggy van de Heuvel is na haar afstuderen bij LMIPA verhuisd naar New York om haar grote droom na te jagen… een plek bij Alvin Ailey.

Wat was jouw doel toen je besloot LMIPA te volgen? 

Mijn doel was om mijn vaardigheden als danseres te verbreden in zoveel mogelijk stijlen en daarnaast wilde ik beter worden in de musical disciplines. LMIPA is de enige Hbo-opleiding waarbij een breed curriculum wordt aangeboden in zowel dans als musicaltheater. 

In welk jaar ben je afgestudeerd?

Ik ben afgestudeerd in 2018, zowel uitvoerend als docent dans. 

Wat ben je na LMIPA gaan doen?

Ik ben na mijn studie op LMIPA verhuisd naar New York om te studeren aan The Ailey School waar ik The Joan Weill Spirit Award heb mogen ontvangen. 

Hoe zit jouw leven er nu uit? 

Ik ben momenteel achtergrond danseres van Teyana Taylor. 

Hoe zou jij de opleiding omschrijving in vier woorden. 

Veelzijdig, excellentie, discipline en familie

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt tijdens de opleiding(en)? 

Er was veel mogelijkheid om te werken en leren van topdocenten en gast choreografen. De eindvoorstellingen van LMIPA hebben enorm veel indruk op mij gemaakt. Het komt niet veel voor dat je tijdens een eindvoorstelling met zoveel topchoreografen kan werken en vervolgens echt je moment kunt pakken op zo’n groot podium. De intensiviteit van de opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik de druk van het professionele werkveld met gemak verwerken. Daarnaast heeft de discipline en professionaliteit van de opleiding enorm veel indruk op mij gemaakt en dit is iets wat ik iedere dag meeneem zowel in de studio als in het dagelijks leven.