Hbo-Bachelor Dans, Docent Dans en Ad Dans

Onderwijsaanbod

LMIPA biedt in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Bachelor Docent Dans en Hbo-Ad Dans aan. Deze opleidingen leiden op tot podiumkunstenaar en dansdocent binnen het werkveld van de performing arts.

  • Hbo-Bachelor Dans (4-jarig traject)
    Binnen deze opleiding word je opgeleid voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater.
  • Hbo-Bachelor Docent Dans (4-jarig traject)
    De afgestudeerde Hbo’er Docent Dans is voorbereid op het docentschap binnen de performing arts.
  • Hbo-Associate degree Dans (2-jarig traject)
    Deze opleiding richt zich op talenten die zich verder willen ontwikkelen en daarmee hun potentiële werkterrein willen verbreden. Maar ook voor studenten die jong het vak in gaan, biedt deze tweejarige opleiding de kans om een Hbo-opleiding af te ronden en een overzichtelijk perspectief te bieden op het bachelor-traject.


Toelating

Om te worden toegelaten tot de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Docent Dans en Hbo-Ad Dans geldt als algemene voorwaarde dat je in bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4), havo- of vwo-diploma of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je auditie doen. De auditie bestaat uit drie rondes. Ben je door alle drie de rondes heen, dan word je toegelaten tot de opleiding.

Tijdens elke ronde volg je auditielessen in een aantal disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Urban, Ballet en Zang. Tevens zullen we je fysieke niveau testen. Gedurende de derde ronde vindt er een intakegesprek plaats. Ook schrijf je een brief (van max. 1 A4), waarin je uitlegt wat je motivaties voor de opleiding en het beroep zijn. De auditie wordt afgesloten met een medische keuring.

Audities Hbo 2025

Hbo Amsterdam & Groningen Uitvoerend & Docent
Alle audities voor Hbo van 2024 zijn afgerond. Binnenkort maken we de auditiedata van 2025 hier kenbaar.

Open Dagen 2025

Alle Open Dagen van 2024 zijn afgerond. Binnenkort maken we de data van 2025 hier kenbaar.

Stages

Stages vormen een belangrijk onderdeel van alle opleidingen binnen LMIPA. Door een stage te volgen, raken onze studenten in een vroeg stadium vertrouwd met het werkveld. Daarnaast kunnen zij tijdens de stages waardevolle contacten leggen die goed van pas kunnen komen in hun latere carrière.