Hbo-Bachelor Dans, Docent Dans en Ad Dans

Onderwijsaanbod

LMIPA biedt in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Bachelor Docent Dans en Hbo-Ad Dans aan. Deze opleidingen leiden op tot podiumkunstenaar en dansdocent binnen het werkveld van de performing arts.

  • Hbo-Bachelor Dans (4-jarig traject)
    Binnen deze opleiding word je opgeleid voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater.
  • Hbo-Bachelor Docent Dans (4-jarig traject)
    De afgestudeerde Hbo’er Docent Dans is voorbereid op het docentschap binnen de performing arts.
  • Hbo-Associate degree Dans (2-jarig traject)
    Deze opleiding richt zich op talenten die zich verder willen ontwikkelen en daarmee hun potentiële werkterrein willen verbreden. Maar ook voor studenten die jong het vak in gaan, biedt deze tweejarige opleiding de kans om een Hbo-opleiding af te ronden en een overzichtelijk perspectief te bieden op het bachelor-traject.


Toelating

Om te worden toegelaten tot de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Docent Dans en Hbo-Ad Dans geldt als algemene voorwaarde dat je in bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4), havo- of vwo-diploma of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je auditie doen. De auditie bestaat uit drie rondes. Ben je door alle drie de rondes heen, dan word je toegelaten tot de opleiding.

Tijdens elke ronde volg je auditielessen in een aantal disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Urban, Ballet en Zang. Tevens zullen we je fysieke niveau testen. Gedurende de derde ronde vindt er een intakegesprek plaats. Ook schrijf je een brief (van max. 1 A4), waarin je uitlegt wat je motivaties voor de opleiding en het beroep zijn. De auditie wordt afgesloten met een medische keuring.

Audities Hbo 2024

Hbo Amsterdam & Groningen Uitvoerend & Docent
11 februari 2024 – 1e ronde – in Amsterdam
3 maart 2024 – 1e & 2e ronde – in Amsterdam
24 maart 2024 – Selectiedag – in Amsterdam

Open Dagen 2024

26 januari 2024 – Vooropleiding Rotterdam
28 januari 2024 – Hbo, Mbo en VO Amsterdam
4 februari 2024 – Hbo, Mbo en VO Groningen
9 maart 2024 – Vooropleiding Den Haag

Stages

Stages vormen een belangrijk onderdeel van alle opleidingen binnen LMIPA. Door een stage te volgen, raken onze studenten in een vroeg stadium vertrouwd met het werkveld. Daarnaast kunnen zij tijdens de stages waardevolle contacten leggen die goed van pas kunnen komen in hun latere carrière.