Wil je later een top performer worden of een dansdocent? Aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts kun jij je talent optimaal ontwikkelen, net zoals vele talenten dat hebben gedaan.

Onderwijsaanbod

Het hbo-bacheloronderwijs binnen het Lucia Marthas Institute for Performing Arts wordt in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen aangeboden op onze vestigingen in Amsterdam en Groningen.

Hbo-Bachelor Dans (4-jarig traject)
Binnen deze opleiding word je opgeleid voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater.

Hbo-Bachelor Docent Dans (4-jarig traject)
De afgestudeerde hbo’er Docent Dans is voorbereid op het docentschap binnen de performing arts.

Hbo-Associate degree Dans (2-jarig traject)
Deze opleiding richt zich op talenten die zich verder willen ontwikkelen en daarmee hun potentiële werkterrein willen verbreden. Maar ook voor studenten die jong het vak in gaan, biedt deze tweejarige opleiding de kans om een hbo-opleiding af te ronden en een overzichtelijk perspectief te bieden op het bachelor-traject.

Voor deze opleidingen gelden toelatingseisen. Zie hiervoor ‘toelating & auditie’.

Stages

Stages vormen een belangrijk onderdeel van alle drie de hbo-opleidingen binnen LMIPA. Door een stage te volgen, raken onze studenten in een vroeg stadium vertrouwd met het werkveld. Daarnaast kunnen zij tijdens de stages waardevolle contacten leggen die goed van pas kunnen komen in hun latere carrière.

Toelating

Om te worden toegelaten tot de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Docent Dans en Hbo-Ad Dans geldt als algemene voorwaarde dat je in bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4), havo- of vwo-diploma of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je auditie doen. De auditie bestaat uit drie rondes. Ben je door alle drie de rondes heen, dan word je toegelaten tot de opleiding.

Tijdens elke ronde volg je auditielessen in een aantal disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Urban, Ballet en Zang. Tevens zullen we je fysieke niveau testen. Gedurende de derde ronde vindt er een intakegesprek plaats. Ook schrijf je een brief (van max. 1 A4), waarin je uitlegt wat je motivaties voor de opleiding en het beroep zijn. De auditie wordt afgesloten met een medische keuring.

Audities 2021

De auditiedata voor 2021-2022 vind je hier.

Collegegeld

Voor het volgen van onze hbo-opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. De hoogte van het wettelijk collegegeld wordt door de overheid bepaald. Meer informatie hierover vind je hier.

 

Schoolkosten

Per studiejaar worden er naast het collegegeld extra kosten à €300,- gerekend voor studiematerialen, zoals readers en danskleding.

Locaties

LMIPA biedt in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen de opleidingen Hbo-Bachelor Dans, Hbo-Bachelor Docent Dans en Hbo-Ad Dans aan. Deze opleidingen leiden op tot podiumkunstenaar en dansdocent binnen het werkveld van de performing arts. Je kunt de opleidingen volgen op onze vestigingen in Amsterdam en Groningen.

LMIPA Amsterdam

Gabriël Metsustraat 7
1071 DZ Amsterdam
Lijnbaansgracht 260
1017 RL Amsterdam
020 – 676 1370
info@luciamarthas.nl

LMIPA Groningen

Akkerstraat 99
9717 KZ Groningen
050 – 595 5454
groningen@luciamarthas.nl