Vooropleiding Groningen

Basisschool

Het vooropleidingstraject Vob/Vmb/Vtb bereidt talentvolle basisschoolleerlingen voor op een eventuele vervolgopleiding binnen de performing arts. De lessen worden na schooltijd en op zaterdag verzorgd.

 • Vob (Vooropleiding Onderbouw)
  Komt overeen met groep 3 & 4 van de basisschool
 • Vmb (Vooropleiding Middenbouw)
  Komt overeen met groep 5 & 6 van de basisschool
 • Vtb (Vooropleiding Tussenbouw)
  Komt overeen met groep 7 & 8 van de basisschool


Voortgezet Onderwijs

 • VbbW (Vooropleiding Buitenschools Bovenbouw Weekend)
  Binnen dit traject volgen leerlingen 10 tot 12 uur lessen aan LMIPA op vrijdagavond en zaterdag.

Toelating

Om te worden toegelaten tot een van de vooropleidingstrajecten moet je auditie doen. De auditie bestaat uit één ronde. Tijdens deze auditieronde volg je lessen in een aantal disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Ballet en Zang. Tevens doe je een fysieke test. De auditie kan mogelijk worden afgesloten met een medische keuring.


Locatie

Zernikeplein 7
9747 AS Groningen

Audities 2022

Tussen februari en april 2022 vinden de audities plaats voor onze Vooropleiding, het Mbo en Hbo. Klik hier voor alle auditiedata of meld je aan via onderstaande button.

Open Dagen 2022

De Open Dag in Amsterdam is op zondag 23 januari. Voor deze dag moet je je aanmelden om een uitnodiging te ontvangen. Aanmelden kan tot vrijdag 21 januari.

De Open Dag in Groningen is op zaterdag 5 februari. Voor deze dag moet je je aanmelden om een uitnodiging te ontvangen. Aanmelden kan tot donderdag 3 februari.

LET OP! Zonder bevestiging en geldige QR code is het niet mogelijk om deel te nemen aan de Open Dagen!

De Open Dagen in Rotterdam en Den Haag worden dit jaar digitaal gehouden. Ook hiervoor kun je je aanmelden via onderstaande knop.