Vooropleiding Rotterdam

Basisschool

 • Opstapklas (groep 2 t/m 4)
  Wil je eerst even kennismaken, of wil je al vroeg beginnen met lessen? Dan kun je je inschrijven voor de opstapklas. Instromen kan het hele jaar door, maar je moet wel een toelating doen. Dat gebeurt tijdens de eerste les, wat altijd een gratis proefles is. Hierna wordt bepaald of de leerling de opstapklas kan gaan volgen. Aanmelden kan via rotterdam@luciamarthas.nl.
 • VmbR (Vooropleiding Middenbouw Rotterdam) 
  Komt overeen met groep 3 t/m 6 van de basisschool. De lessen worden na schooltijd en op zaterdag verzorgd.
 • VtbR (Vooropleiding Tussenbouw Rotterdam)
  Komt overeen met groep 7 & 8 van de basisschool. De lessen worden na schooltijd en op zaterdag verzorgd.


Voortgezet Onderwijs

 • VbbB (Vooropleiding Buitenschools Bovenbouw)
  Binnen dit traject volgen leerlingen na schooltijd 6 tot 10 uur lessen aan LMIPA.
 • VbbMH (Vooropleiding Binnenschools Bovenbouw Mbo & Hbo)
  Dit is een vooropleidingstraject op dagelijkse basis naast regulier vmbo- of havo/vwo-onderwijs. Het bereidt leerlingen voor op eventuele doorstroom naar het Mbo- of Hbo-kunstonderwijs. Het VbbNH-traject in Rotterdam wordt door LMIPA aangeboden in samenwerking met het Thorbecke Voortgezet Onderwijs.


Toelating

Om te worden toegelaten tot een van de vooropleidingstrajecten moet je auditie doen. De auditie bestaat uit één ronde. Tijdens deze auditieronde volg je lessen in een aantal disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Ballet en Zang. Tevens doe je een fysieke test. De auditie kan mogelijk worden afgesloten met een medische keuring.


Locatie

Prinsenlaan 82, 3066 KA Rotterdam

Audities 2022

Tussen februari en april 2022 vinden de audities plaats voor onze Vooropleiding, het Mbo en Hbo. Klik hier voor alle auditiedata of meld je aan via onderstaande button.