Ivo Chundro

Van Aida, Alladin, We Will Rock You, The Wild Party, Joseph, Sister Act, en Rent –  Ivo Chundro was erin te zien. We stelden hem een aantal vragen om jullie een kijkje te geven in zijn leven!

Wat ben je na het volgen van LMIPA gaan doen?

Na het volgen van de opleiding bij Lucia Marthas, Heb ik vooral in musicals gespeeld, zoals: Aida, Alladin, We Will Rock You, The Wild Party, Joseph, Sister Act, en Rent. Tegenwoordig ben ik ook veel bezig met choreografie en staging.

Hoe ziet jouw week eruit? 
Mijn dagen en weken zijn heel erg verschillend: het hangt af van het werk wat ik op dat moment doe. Als ik bijvoorbeeld in een voorstelling speel, is mijn werkdag vooral middag/avond. Als ik choreografeer, is het vaker ochtend, middag.

Wat is jouw mooiste ervaring bij LMIPA? 

Mijn mooiste ervaringen zijn sowieso in het oude gebouw op de Ferdinand Bolstraat. Ik ben heel erg blij dat ik daar nog een jaar heb gezeten. Dat was zo’n bijzondere plek. Verder waren mijn mooiste ervaringen de eerste en laatste eindvoorstelling. Ten slotte natuurlijk het eindproject met de klas.

Wat heeft jou het meest verrast tijdens de opleiding?
Wat mij het meest heeft verrast, is hoe hard je moet werken tijdens de opleiding. Je bent hierdoor heel goed voorbereid op het vak. Daarna word het eigenlijk nooit meer echt zo zwaar, maar je hebt wel het gevoel dat je alles aankan.

Waarin heb jij jezelf het meest ontwikkeld in de opleiding?
Mijn meeste ontwikkeling was op dans gebied, Ik kwam als een groentje op de opleiding en ging er na vier jaar toch als profi weg. Met name in zang en spel heb ik de grootste ontwikkeling in het vak doorgemaakt.

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe leerlingen/studenten?
Mijn advies, geniet, GENIET! Van je academietijd: probeer zoveel mogelijk te leren. Het is inderdaad heel hard werken maar ook zo’n leuke tijd waar je later nog vaak aan terug gaat denken!