Jesse-Li van Ouwerkerk

Fotoshoots, dansklussen, modeshows en commercials zijn helemaal in het straatje van Jesse-Li! We stelden haar een aantal vragen om te laten zien hoe het leven van een LMIPA-alumna eruit kan zien! 

Wat ben je na het volgen van LMIPA gaan doen?

Mijn allereerste job als zelfstandige was als danseres in het theater van een cruiseschip. Ik had mazzel dat ik daarvoor een auditie had gedaan voor een musical, dus toen ik na zeven maanden terugkwam kon ik twee weken later aan de slag met de repetities van de musical Yab Yum – Het Circus van de Nacht.

Hoe ziet jouw dagelijkse leven er nu uit?

Tegenwoordig werk ik als freelance danseres en model. Mijn weken zien er heel verschillend uit. Het varieert van fotoshoots tot dansklussen tot modeshows en commercials (in Nederland, België en Duitsland). Het is soms rennen of stilstaan. De ene keer werk je drie weken lang zonder een dag vrij en dan is het weer drie weken rustig. Maar dat hoort een beetje bij ons vak.

Als je iets nog een keer kon herbeleven van de opleiding, wat zou dat zijn?

Mijn eindproject [red: voorstelling, waarbij Hbo 4 zowel de productionele als artistieke leiding voert]. Een van de mooiste dingen die wij samen als klas gedaan hebben.

Hoe heb jij de overstap ervaren van de opleiding naar het werkveld?

Ik heb geluk gehad dat ik meteen na de opleiding al twee contracten had binnengesleept. Maar als ik kijk naar de periode erna, heb ik naast een paar dansklussen ook extra als hostess gewerkt om gemakkelijker rond te komen.
Het heeft iets langer dan een jaar gekost om uiteindelijk mijn naam te vestigen en ik genoeg aanvragen kreeg om te leven van alleen dans- en modellenwerk.

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe leerlingen/studenten?

Waardeer wat je op school meekrijgt, want later heb je deze mensen niet meer om je heen. Zorg dat je zo snel mogelijk leert wat het inhoudt om eigen ondernemer te zijn. Want het werk ligt jammer genoeg niet voor het oprapen. Zorg dat je je sterkste punten ontwikkelt en je je niet laat meeslepen door de waan van de dag. Wees netjes op je werk en kom altijd op tijd, want voor jou staan er nog tien anderen in de rij!