Jurre Geluk

Van verschillende musicals tot tv: neem een kijkje in het leven van Jurre Geluk na het LMIPA. Lees hier hoe hij de opleiding heeft ervaren en wat hij nieuwe studenten wil meegeven.

Wat ben je na het volgen van LMIPA gaan doen?

Direct na mijn afstuderen in 2013 ben ik aangenomen bij de musical Jersey Boys. Dit was mijn eerste échte auditie. Na ongeveer zes rondes was ik aangenomen als off-stage swing [iemand die elke rol kan overnemen, mocht een vast cast-lid uitvallen] en understudy van de hoofdrol, Frankie Valli. Een bizarre ervaring.

Hierna werd ik aangenomen bij de musical Beauty and the Beast als ensemble-lid. Daarna ben ik een tijdje musical-loos geweest. Ik heb toen bij een bedrijf gewerkt dat aan fondsenwerving doet. Ik zag deze tussenperiode als iets prettigs, omdat ik na al het ge-musical, ook eens even wat andere ervaring kon opdoen. Na 1,5 jaar heb ik auditie gedaan voor de BNNVARA Academy (voor de 3e keer al, hehe) en ben ik aangenomen als presentator bij 101.TV.

Hoe ziet jouw dagelijkse leven er nu uit? 

Nu mag ik al bijna twee jaar programma’s van BNNVARA presenteren: 3 Op Reis Midweek, Spuiten en Slikken en Club HUB (een online jongerenprogramma). Ik word geacht full-time op de redacties te zijn om mee te denken over nieuwe onderwerpen en productioneel te helpen waar nodig. Op maandag lezen we het script door van de dinsdagavond-uitzending. Op woensdag ben ik vrij. Op donderdag presenteer ik Club HUB en op vrijdag help ik redactioneel op de afdelingen. Echt een fulltime job dus.

Wat is jouw mooiste ervaring van de opleiding? 

Als ik er zo op terugkijk was dat wel mijn stage bij de musical Droomvlucht. Hier heb ik echt ontzettend veel van geleerd. Bovendien heb ik er veel mensen uit het vak leren kennen én kunnen zien hoe deze wereld zich een beetje verhoudt. Dit was echt de beste voorbereiding op de musicalwereld na school.

Wat heeft jou het meest verrast tijdens de opleiding?

Hoe zwaar het was, haha. Fysiek én mentaal. Je zit in een soort jarenplan van ontwikkeling. Iedere dag denk je na over je kunnen, motivatie en dromen. Dat vond ik vaak best wel zwaar. Gelukkig ben je hier niet alleen in en word je ook wel ontzettend sterk hierdoor. Je wordt keihard geconfronteerd met jezelf, dag in, dag uit. Maar dat heeft mij wel geholpen in het onderscheiden van wat ik wel en wat ik niet leuk vind.

Waarin heb jij jezelf het meest ontwikkeld in de opleiding? 

Ik heb mij altijd het meest gericht op zang en acteren. Toen ik op de opleiding zat kon dit gelukkig ook wat meer. We mochten keuzevakken kiezen en projecten doen die meer in jouw straatje lagen.

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe leerlingen/studenten?

Zie alles, maar dan ook alles, wat je leert als een ontwikkeling. Niets is weggegooid. Ik ben na mijn musicaljaren heel iets anders gaan doen, maar ik pluk nu nog steeds de vruchten van mijn opleiding. Door LMIPA ben ik een sterker persoon geworden en durf ik te vechten voor mijn dromen. Daar ben ik de opleiding, alle docenten, de studenten én Lucia eeuwig dankbaar voor!