Ballet

Wat is Klassiek Ballet?

Klassiek ballet is in de zeventiende eeuw in Frankrijk ontstaan aan het hof van Lodewijk XIV. Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd vastgelegd nog altijd de basis vormt. Over de hele wereld gebruikt men tijdens de balletles dus dezelfde oefeningen.

Waarom Klassiek Ballet?

De klassieke ballettechniek draagt bij aan een goede houding en conditie. Bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts vormt Ballet de basis van alle andere dansstijlen.

Balletlessen voor jong en oud!

Onze balletlessen geven we als 1-uurslessen aan volwassenen op maandag- en dinsdagavond. Voor de jeugd hebben we er voor gekozen om Klassiek Ballet alleen aan te bieden binnen de Marthas Dans Plus Klas.

Marthas Dans Plus Klas

Bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts bieden we, naast de 1-uurs lessen ook de Marthas Plus Klas pakketlessen. Eén van de drie pakketlessen is de Marthas Dans Plus Klas. Bij dit pakket heb je wekelijks 2 lesuren (Groep 3 en 4) of 3 lesuren (basisschool Groep 5 t/m Voortgezet Onderwijs Klas 6) achter elkaar les in de vakken PTMD, Ballet en DAZ.

De Plus Klassen zijn geschikt voor kinderen en jongeren die intensiever willen dansen en/of voor kinderen en jongeren die wellicht een overstap naar de Vooropleiding overwegen. (Let op: Voor onze Vooropleidingen word je alleen aangenomen na het positief afleggen van een auditie.)

Wanneer zijn deze lessen?

Voor basisschoolleerlingen zijn de Marthas Dans Plus Klassen allemaal op woensdagmiddag. Voor leerlingen uit het Voortgezet onderwijs zijn deze lessen allemaal op zaterdagochtend.

Bekijk het rooster en schrijf je in!

Bekijk hiernaast het rooster voor de juiste tijd en locatie en schrijf je snel in voor de lessen in Amsterdam of Groningen! Er zijn ook opstapklassen in Den Haag en Rotterdam.

Amsterdam