Lisa Michels

Lisa Michels is bekend van K3 zoekt K3 en Miss Nederland en heeft een succesvol eigen YouTube-kanaal. Als zangeres, danseres, presentatrice en model bundelt Lisa haar passie en professionaliteit. Zij heeft bij ons de Vooropleiding gevolgd en is in 2012 afgestudeerd aan onze opleidingen Hbo-Bachelor Dans en Hbo-Bachelor Docent Dans. Wij stelden haar een aantal vragen om te laten zien hoe het leven na LMIPA kan zijn.

Wat ben je na je opleiding aan LMIPA gaan doen?
Het jaar dat ik afstudeerde begon de crisis, dus dit was een lastige tijd om goedbetaald werk te vinden als artiest. Gelukkig werd ik tijdens mijn afstudeerjaar al aangenomen bij een grote dansshow van Walibi, samen met andere LMIPA-alumni, onder wie Jenily Wagemakers, Laura Ponticorvo, Mary Kalidien en Zeni Winter. Vanaf daar ben ik in het freelance-wereldje terechtgekomen en zo is het balletje gaan rollen.Ik zing en dans nog veel. Zo zat ik in 2012 in de girlband The Lips, waarmee ik het liedje “(You make the) Girls Go Wild” uitbracht. Sinds 2016 tour ik elke zomer met de band De Bende door België. En in 2017 heb ik mijn eerste solo-single “Wasted” uitgebracht. Voor dit liedje ben ik speciaal naar Los Angeles afgevlogen om de videoclip op te nemen. Naast mijn dans- en zangcarrière werk ik ook als model. Ik heb al met vele leuke opdrachtgevers mogen werken, zoals Barcardi, Afrojack, Chris Brown en YC jewels (het sieradenmerk van Yolanthe Cabau). In 2015 deed ik mee met de Miss Nederland-verkiezing en haalde ik de finale. Op televisie was ik te zien in het programma K3 zoekt K3, waar ik het tot de finale schopte. Sinds juli 2016 ben ik wekelijks te zien als presentatrice bij Shownieuws op SBS6. Last but not least, ben ik mijn eigen YouTube-kanaal gestart, waarin ik mijn passie voor presenteren en zingen kan combineren. Al met al veel gebeurd sinds ik ben afgestudeerd…

Hoe ziet jouw leven er nu uit? 
Ik werk nog steeds als freelancer, dus mijn weken zien er altijd anders uit. Voor Shownieuws sta ik regelmatig in de studio bij Talpa TV om de Show Updates op te nemen voor de website en de vroege live uitzending te presenteren op SBS6. Daarnaast ben ik regelmatig op pad om verslaggeving te doen voor de late uitzending van Shownieuws. In de zomer zit ik in de weekenden veel in de auto vanwege de optredens in België met de band. In m’n vrije uurtjes zit ik achter de computer m’n video’s te editen voor mijn YouTube-kanaal (soms ’s nachts als er te weinig uren in een dag zitten 😉 ) en ik presenteer ook zo nu en dan grote evenementen, zoals een KWF Benefiet Gala. Als ik tijd heb kan ik af en toe naar premières en evenementen om te netwerken en kennis te maken met diverse merken om mee samen te werken voor social media.

Hoe zou jij de opleiding omschrijven in vier woorden? 
Bloed, zweet en tranen, maar ook heel veel lol. Voor je passie heb je het allemaal over. Ik zou het zo opnieuw doen! (niet echt gered in vier woorden 😉 )

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt op tijdens je opleidingen?
De studiereis naar New York was geweldig: werken met topdocenten, op een geweldig inspirerende plek en naar Broadway-shows gaan!

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe leerlingen/studenten?
Ik vind persoonlijk het werkveld veel chiller dan school. Je moet er alleen wel ervoor zorgen dat je klussen krijgt. Dus ga daar slim mee om, schrijf je in bij meerdere bureaus en voel je niet te goed om eens een mindere klus aan te nemen. Want overal kun je netwerken en nieuwe klussen voor jezelf genereren. Wees creatief en ondernemend!