Demi de Jong

Demi de Jong heeft in 2015 beide hbo-bacheloropleidingen (Hbo-Ba Dans en Hbo-Ba Docent Dans) bij LMIPA afgerond . Wij stelden haar een aantal vragen om te laten zien hoe het leven na LMIPA kan zijn.

Wat ben je na je opleidingen aan LMIPA gaan doen?

Meteen na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als docent.  Ik had vanwege mijn dubbele opleiding ook als performing artist aan de slag kunnen gaan, maar ik merkte dat ik mijn hart meer lag bij het lesgeven. Ik doe nog steeds wel uitvoerende klussen erbij, maar mijn focus ligt nu vooral op het lesgeven. En dat doe ik op mijn oude school: bij LMIPA!

Hoe zien jouw werkdagen er uit? 

Ik geef veel lessen binnen de Recreatie en de Vooropleiding. Daar geef ik les aan verschillende klassen en leeftijden, dus dat is erg leuk voor de afwisseling. Daarnaast sport ik veel om mijn eigen lichaam goed in shape te houden en volg ik af en toe een dansles om mezelf bij te blijven scholen.

Hoe zou jij de opleidingen omschrijven in vier woorden? 
Inspirerend, allround, passievol en talentgericht.

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt tijdens je opleidingen?
Dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Ook al wil je elkaar soms achter het behang plakken, als er iets is waar we elkaar mee kunnen helpen, dan gebeurt dat altijd. Dat geeft een heel fijn gevoel.

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe leerlingen/studenten?
Wat ik wil meegeven is dat ze vooral moeten doen wat hun hart hen ingeeft: Do what makes you happy! Want het is geweldig als je van je passie je beroep kan maken en daar je hele leven van kan genieten!