Samenwerking met de TTS in Groningen.


Topsport Talentschool en Lucia Marthas Institute for Performing Arts starten nieuwe dansprogramma’s. Leerlingen die gemotiveerd zijn om hun dans- en performtalent verder te ontwikkelen kunnen met ingang van het schooljaar ‘21/’22 terecht op de Topsport Talentschool (TTS). De TTS heeft in samenwerking met Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) twee nieuwe dansprogramma’s opgezet; Topdansers en DansLifeStyle.


De Topsport Talentschool biedt leerlingen met een topsportstatus in het voortgezet onderwijs veel ruimte om hun trainingsprogramma te combineren met school (vmbo, havo, atheneum). Door deze nieuwe samenwerking is de TTS nu ook de plek voor Topdansers, die hun vooropleiding bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts nu goed kunnen laten aansluiten op hun schoolprogramma. Leerlingen die ontzettend gemotiveerd zijn om hun talent op het gebied van dansen, zingen en acteren verder te ontwikkelen, kunnen hun hart ophalen bij het DansLifeStyle-programma. In de ochtend volgen zij, net als de leerlingen SportLifeStyle, vakken die te maken hebben met dans en acteren (verzorgd door docenten van LMIPA), maar ook gezondheid, beeldende vorming en kunst en cultuur. Vanaf 11.00 uur volgen alle leerlingen de reguliere Dalton-lessen op vmbo-tl, havo of atheneumniveau.


Kennismaken met LMIPA en TTS
Leerlingen en ouders die geïnteresseerd zijn in de Dansprogramma’s kunnen online kennis maken met de school. Dit kan op 12, 17 en 18 februari en 3 maart. Leerlingen krijgen online een rondleiding door de school en volgen een paar korte proeflessen. Anders dan normaal, maar de moeite waard. Inschrijven via scholenmarktgroningen.nl.


Topsport Talentschool
De Topsport Talentschool (TTS) is een kleine en gezellige Daltonschool voor atheneum-, havo en vmbo-opleidingen in de stad Groningen. Iedereen kent elkaar en de contacten over en weer zijn persoonlijk. De school biedt onderwijs aan topsporters en topdansers in Noord-Nederland die hun trainingsprogramma willen combineren met een regulier schoolprogramma. Leerlingen zoveel mogelijk laten sporten staat hierbij centraal. De TTS is de ideale school voor zowel topsporters als voor leerlingen die gewoon gek zijn op sport.

Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) is een onderwijsinstituut voor iedereen met talent. LMIPA richt zich op het drieluik van de performing arts: dans, acteren en zang.
Op verschillende locaties worden drie opleidingsroutes aangeboden: Hbo, Mbo en Vooropleiding. De Hbo-opleidingen worden aangeboden onder de vlag van de Hanzehogeschool. In samenwerking met en onder de vlag van het Noorderpoort wordt de opleiding Mbo Dansleider/Dans verzorgd. Vooropleidingen zijn er al in samenwerking met het Zuiderlicht College, het Gerrit van der Veen College, het Thorbecke College en het Segbroek College. Nieuw is dus de samenwerking met TTS waar leerlingen vanaf schooljaar ‘21/’22 het DansLifeStyle-programma kunnen volgen.