23 mei start kaartverkoop SCALA

16 juni 2022Isala Theater – Capelle A/D IJssel
Kaartverkoop via: www.isalatheater.nl of 010-4586400
Voorstelling: Vooropleiding Rotterdam en Den Haag. Gastoptredens doorlopende leerlijn.

24, 25 en 26 juni 2022RAI Theater – Amsterdam
Kaartverkoop via: www.eventim.nl of 0900-1353
Voorstelling Rood: Mbo & VbbM Amsterdam
Voorstelling Wit: Vooropleiding PO, VbbN Amsterdam. Gastoptredens doorlopende leerlijn.
Voorstelling Blauw: Hbo & VbbH Amsterdam.

2 en 3 juli 2022 – VanBeresteyn Theater – Veendam
Kaartverkoop via: www.vanberesteyn.nl of 0598-634566
Voorstelling: Hbo, Mbo, Vooropleiding Groningen

Lucia Marthas Institute for Performing Arts presenteert:
SCALA

SCALA staat voor diversiteit en inclusiviteit, het hele scala aan mensen en individuen dat ons instituut – en onze samenleving – kleur geeft, en het scala aan genres en stijlen dat terug te vinden zal zijn in deze geweldige shows!

Wat kan men verwachten?

Hbo
Het Hbo komt met de BIG 5 van wereldsteden: Bv. Milaan (5 opera’s), Londen (5 films), Buenos Aires (5 tango’s) en New York City (5 legends) en nog veel meer!

Mbo
Het Mbo brengt een heel divers programma rond het thema Romeo en Juliette, met een combinatie van originele en nieuwe invullingen van de levensloop van het beroemdste liefdespaar aller tijden. Zo zien we Romeo en Juliette op de highschool, maar ook wat als… Romeo en Juliette waren blijven leven. Dit alles natuurlijk vooral live op het podium, maar ook op film.

Vooropleiding
Netflix? HBO? Disney? Nee… Marthas Flix! De voortrajecten presenteren een stream van geweldige stukken, vooral live maar ook een beetje op film. Alle stukken zijn (deels) gebaseerd op diverse oude en nieuwe films en series, waaronder Dance Camp, Encanto en The Get Down, uiteraard met bijbehorende muziek en kostuums.

De makers
Ashley Wallen – deze Australische sterchoreograaf is wereldwijd bekend om zijn choreografieën voor The Greatest Showman en werkte daarnaast onder andere met supersterren Mariah Carey en Kylie Minogue. Anthony Burrell – Anthony viert dit jaar zijn 10-jarig LMIPA jubileum, sinds 2012 maakte hij al vele stukken voor ons, tussen zijn werk voor Beyonce, Katie Perry en Rihanna door. Lloyd Culbreath – ook deze Broadway legend is inmiddels een bekend gezicht binnen LMIPA, ook dit jaar zal hij zijn ongeëvenaarde beheersing van de Fosse-stijl weer overbrengen op onze studenten. Jason Gilkison – deze ballroom legend was met zijn partner Peta Roby van 1981 tot 1997 de onbetwiste Latin-kampioen, en verzorgde de choreografie voor de dansshow Burn the Floor, die in 130 landen te zien was. Jan Kooijman – Bij het grote publiek vooral bekend van televisie, als Danny de Jong in GTST bijvoorbeeld, maar van huis uit een meer dan bekwaam danser, onder andere voor het Scapino Ballet. En hiernaast nog vele bekende en nieuwe gezichten, nationaal en internationaal, van binnen en buiten LMIPA!