Tapdance

Wat is Tapdance?

Tapdance is een dansvorm waarbij je ritmische klanken maakt met je voeten, door het gebruik van de metalen plaatjes onder de hak en de teen van de schoen. Het geluid dat hierdoor ontstaat heeft dan ook wat weg van een percussie-instrument.

Er zijn twee hoofdvormen wat betreft tapdance: de rhythm (jazz) tap en de Broadway tap. In rhythm tap staat de muziek die je creëert door de tapdance centaal. Bij de Broadway tap gaat het juist meer om de dans zelf en nemen de armen ook een grotere rol in. Deze vorm wordt dan ook vaker gebruikt in het muziektheater.

Tapdance weer helemaal hip!

Vandaag de dag wordt tapdance steeds populairder, bij volwassenen maar ook bij kinderen. Dit is onder andere gekomen door theatershows en tv-programma’s. Kijk bijvoorbeeld naar de theatershow Riverdance, waar de traditionele Ierse stepdance wordt gedanst in combinatie met tapdance, ballet en jazzdans. 

Voor de jongere generatie kun je denken aan Ralph Mackenbach (begonnen bij Lucia Marthas Institute for Performing arts) – winnaar van het Eurovisiesongfestival 2009 – met zijn lied over tapdansen en aan musicals als Billy Elliot, waarin tapdance een belangrijk onderdeel is van de show en waaraan veel van onze leerlingen hebben meegewerkt.

Tegenwoordig wordt tapdance met allerlei muziekstijlen gecombineerd, zoals hiphop, funk en latin. 

Tapdance lessen voor (jong) volwassen

Bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts bieden we recreatieve tapdance lessen aan voor (jong) volwassenen op maandagavond van 20.00-21.00.

Ook losse Tapdance lessen mogelijk

Zeer aantrekkelijk is dat je bij ons gebruik kunt maken van de 10- rittenkaart. Met deze 10-rittenkaart ben je vrij om zelf te bepalen wanneer je welke les komt volgen. Zet je ze allemaal in op de lessen Tapdance? Ook dat is uiteraard geen probleem. Met de 10-rittenkaart kun je er echter ook voor kiezen om een keer 1 van onze andere lessen uit te proberen.

Bekijk het rooster en schrijf je in

Bekijk hiernaast het rooster voor de juiste tijd en locatie en schrijf je snel in voor de lessen in Amsterdam of Groningen!