Over LMIPA


Waar Talent Excelleert


Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) is een onderwijsinstituut voor iedereen met talent. LMIPA richt zich op het drieluik van de performing arts: dans, acteren en zang.

Wij bieden drie opleidingsroutes: Hbo, Mbo en Vooropleiding. Onze Hbo-opleidingen bieden wij aan onder de vlag van de Hanzehogeschool. In samenwerking met het Noorderpoort verzorgen wij de opleiding Mbo Dansleider/Dans. Ook hebben wij een grote Vooropleiding voor kinderen vanaf groep 3 en een scout-afdeling, waar lessen kunnen worden gevolgd in dans, acteren en zang.

LMIPA werd in 1983 door Lucia Marthas opgericht als een kleine particuliere balletschool met één studio in een voormalig woonhuis aan de Van Woustraat in Amsterdam. Vanaf het prille begin heeft LMIPA altijd een eigen koers gevaren. Het LMIPA is een instituut dat midden in het werkveld én de samenleving staat. Talent is waar het bij ons om gaat.

Kortom: “Waar Talent Excelleert

 

Missie


Het Lucia Marthas Institute for Performing Arts wil

  • toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht sociaal-culturele achtergrond
  • betaalbaar zijn voor de deelnemers, ook voor minder draagkrachtige gezinnen
  • goed te renderen zijn, maar ook voor niet-doorstromers waardevol zijn

 

Onderwijsvisie


LMIPA heeft ervoor gekozen om het gehele curriculum in te delen in treden in plaats van leerjaren. Alle treden bij elkaar vormen een trap. Hierdoor ontstaat er een volledig geïntegreerd en doorlopend opleidingstraject, vanaf de vroegste fase van de vooropleiding tot en met de toekomstige masteropleiding, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.

 

 

Download hier onze informatiebrochure.